Szukaj w serwisie  


Białko zwierzęce

Białka zwierzęce – wysokiej jakości białka pochodzenia zwierzęcego, w ofercie Libry Polska dostępne są białka zwierzęce pochodzenia wieprzowego oraz wołowego. Idealnie sprawdzają się w wyrobach o podwyższonej wydajności a dzięki możliwości zastosowania białka wołowego można z powodzeniem produkować produkty na rynek arabski.

.....................................................................................................................................................................................



Collapro Bovine STD (Nr art. 4010)

Nowe, wysoko funkcjonalne włókno kolagenowe o unikalnych właściwościach technologicznych. COLLAPRO jest czystym naturalnym włóknem kolagenowym, o zawartości ok. 94% białka zwierzęcego. Przeznaczone jest do wszystkich rozdrabnianych i restrukturyzowanych produktów mięsnych, a w szczególności dla produktów wysokowydajnych, blokowych jak równie¿ do produkcji szynek dla lepszego „sklejania” mięsa. Aplikacja po 60 minut lub pod koniec masowania.
Dawkowanie: 0,3-1,5 kg/100 kg gotowego wyrobu

.....................................................................................................................................................................................


Porkgel I (Nr art. 5982)

Wysoko funkcjonalne białko zwierzęce wieprzowe, zatrzymuje i wiąże solankę w mięśniach podczas obróbki termicznej, redukuje wycieki, zwiększa wydajność, poprawia plasterkowanie. Łatwo dysperguje w solance, nie zwiększa lepkości solanki, nie sendymentuje. PORK-GEL I ma zdolności wiązania wody
1:35. Do przygotowania emulsji w stosunku: 1:30:30(z tłuszczem i/lub olejem).
Dawkowanie: 0,3- 1 kg/100 litrów solanki

.....................................................................................................................................................................................


Porkgel 75 (Nr art. 4030)

Suszona plazma wieprzowa. Ma wyjątkowe możliwości wiązania wody, podczas ogrzewania do ok. 65°C jej lepkość wzrasta na skutek denaturacji zawartych w niej białek. Ta właściwość tworzenia nieodwracalnego żelu, podobnie jak i wyśmienita rozpuszczalność w solance, sprawia, że idealnie nadaje się do nastrzyku szynek i wędzonek, wzbogacając je w łatwo przyswajalne białka.
Można stosować je również do wędlin kutrowanych dla poprawy zarówno wydajności jak i cech organoleptycznych.
Dawkowanie: 0,5-1,5 kg/100 litrów solanki



© 2010 Libra Polska. Wszelkie prawa zastrzeżone.


Projekt & cms: www.zstudio.pl
Libra Polska
04-242 Warszawa, ul. Marsa 56
tel. (+48 22) 812 90 90
fax. (+48 22) 812 91 00